WOZ bezwaar Gramsbergen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Gramsbergen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Hardenberg maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Gramsbergen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder vind je een overview van de actuele woonlasten in Gramsbergen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gramsbergen.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hardenberg. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €257.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €257.000 x 0,1196% = €307.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Gramsbergen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Gramsbergen werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Gramsbergen. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Hier kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hardenberg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-gramsbergen-7783

Woningtaxatie in Gramsbergen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Gramsbergen kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Gramsbergen ligt rond de €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Gramsbergen die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in De Krim, Holthone, Loozen, Schuinesloot en Slagharen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Gramsbergen. In dit document bekijk je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gramsbergen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €271.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand op basis van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Gramsbergen?
Bezwaar maken kan binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gramsbergen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie