WOZ bezwaar Nieuw Heeten

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Nieuw Heeten? Hier lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Raalte begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Nieuw Heeten 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel check je een samenvatting van de recente woonlasten in Nieuw Heeten (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
Netnummer0572 (+31572)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1261%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€196
Totale woonlasten€754
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuw Heeten.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Raalte. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €295.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €295.000 x 0,1261% = €372.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuw Heeten? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Nieuw Heeten aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Nieuw Heeten. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle verkoopprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Controleer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0007,3%
2019€246.0005,6%
2018€233.0002,2%
2017€228.0000,0%
2016€228.000-0,9%
2015€230.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Raalte.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuw-heeten-8112

Woningtaxatie in Nieuw Heeten

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Nieuw Heeten zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuw Heeten komt gemiddeld uit rond de €215. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuw Heeten die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Heeten, Broekland, Mariënheem, Luttenberg en Oosterwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren als: onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bijgebouwen, grootte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nieuw Heeten. In die rapportage check je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw Heeten. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €332.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand d.m.v. modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op feiten als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je bij de gemeente (www.raalte.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook prijzen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw Heeten?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw Heeten kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie