WOZ bezwaar Kedichem

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kedichem? Hieronder lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Vijfheerenlanden raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Kedichem 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel check je een overview van de actuele woonlasten in Kedichem (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kedichem.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Vijfheerenlanden. De WOZ-waarde is vastgesteld op €249.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €249.000 x 0,1151% = €287.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kedichem? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Kedichem ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kedichem. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-kedichem-4247

Woningtaxatie in Kedichem

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kedichem kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Kedichem ligt rond de €255. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Kedichem die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Leerbroek, Nieuwland, Arkel, Hoogblokland en Ameide.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kedichem. In deze gemeentelijke beschikking vind je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kedichem. Een gemiddelde woning betaalt €297.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van data die voorhanden is. Men kijkt naar thema’s zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, grootte van het pand, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kedichem?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kedichem heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie