WOZ bezwaar Borgercompagnie

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Borgercompagnie? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Veendam komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Borgercompagnie 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder bekijk je een overview van de gemiddelde woonlasten in Borgercompagnie (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€153.000
OZB-tarief woningen0,2261%
Gemiddeld betaalde OZB€344
Rioolheffing€104
Afvalstoffenheffing€279
Totale woonlasten€727
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Borgercompagnie.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Veendam. De WOZ-waarde is vastgesteld op €255.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €255.000 x 0,2261% = €577.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Borgercompagnie? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Borgercompagnie nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Borgercompagnie. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€153.0006,3%
2019€144.0002,9%
2018€140.0000,7%
2017€139.000-2,1%
2016€142.0000,7%
2015€141.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Veendam.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-borgercompagnie-9631

Woningtaxatie in Borgercompagnie

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Borgercompagnie kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Borgercompagnie ligt zo rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Borgercompagnie die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Steendam, Siddeburen, Hellum, Schildwolde en Overschild.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: ligging, grootte, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Borgercompagnie. In die rapportage vind je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,2261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Borgercompagnie. Een gemiddelde woning betaalt €344.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Men kijkt naar factoren zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.veendam.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Borgercompagnie?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Borgercompagnie maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie