WOZ bezwaar Groenlo

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Groenlo? Op deze website vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Oost Gelre begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Groenlo 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder verstrekken we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Groenlo van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook meer info vinden over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,136%
Gemiddeld betaalde OZB€306
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€201
Totale woonlasten€669
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Groenlo.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oost Gelre. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €250.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €250.000 x 0,136% = €340.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Groenlo? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Groenlo nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Groenlo. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Check huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0004,4%
2018€205.0002,5%
2017€200.0001,0%
2016€198.000-2,9%
2015€204.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oost Gelre.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-groenlo-7141

Woningtaxatie in Groenlo

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Groenlo kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Groenlo bedraagt circa €190. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Groenlo die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Lievelde, Zieuwent, Harreveld, Vragender en Lichtenvoorde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Groenlo. In die rapportage bekijk je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,136% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Groenlo. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €306.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt zaken zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.oostgelre.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Groenlo?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Groenlo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie