WOZ bezwaar Nieuwland

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwland? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Vijfheerenlanden calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nieuwland 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder check je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Nieuwland van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwland.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Vijfheerenlanden. De WOZ-waarde bedraagt op €247.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €247.000 x 0,1151% = €284.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwland? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nieuwland nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nieuwland. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-nieuwland-4245

Woningtaxatie in Nieuwland

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Nieuwland komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nieuwland ligt rond de €210. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Nieuwland die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Arkel, Hoogblokland, Ameide, Meerkerk en Lexmond.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: type woning, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nieuwland. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwland. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €297.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: ligging van het perceel, woonoppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwland?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwland heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie