WOZ bezwaar Triemen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Triemen? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Noardeast-Fryslân calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Triemen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel geven we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Triemen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1713%
Gemiddeld betaalde OZB€296
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€823
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Triemen.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Noardeast-Fryslân. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €238.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €238.000 x 0,1713% = €408.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Triemen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Triemen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Triemen. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0004,8%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-triemen-9298

Woningtaxatie in Triemen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Triemen zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Triemen bedraagt circa €220. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Triemen die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Veenklooster, Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp en Augsbuurt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Triemen. Op dit aanslagbiljet lees je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1713% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Triemen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €296.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van objectieve criteria. Men kijkt naar onderwerpen zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Triemen?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de aangehaalde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Triemen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie