WOZ bezwaar Reuver

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Reuver? Hieronder vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Beesel begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Reuver 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande lijst bieden we een indicatie van de huidige woonlasten in Reuver waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kun je ook verder lezen over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€218.000
OZB-tarief woningen0,1751%
Gemiddeld betaalde OZB€380
Rioolheffing€78
Afvalstoffenheffing€153
Totale woonlasten€612
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Reuver.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Beesel. De WOZ-waarde bedraagt op €233.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €233.000 x 0,1751% = €408.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Reuver? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Reuver nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Reuver. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€218.0009,0%
2019€200.0002,6%
2018€195.0004,3%
2017€187.0001,1%
2016€185.0003,4%
2015€179.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Beesel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-reuver-5953

Woningtaxatie in Reuver

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Reuver kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Reuver bedraagt circa €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Reuver die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Belfeld, Arcen, Lomm, Velden en Steyl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: grootte, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Reuver. In deze aanslag check je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1751% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Reuver. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €380.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.beesel.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Reuver?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Reuver kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie