WOZ bezwaar Zevenhoven

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zevenhoven? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Nieuwkoop begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2023 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2022.
 • Wanneer je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Zevenhoven 2023

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de huidige woonlasten in Zevenhoven waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€324.000
OZB-tarief woningen0,1266%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€208
Afvalstoffenheffing€335
Totale woonlasten€952
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zevenhoven.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Nieuwkoop. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €261.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €261.000 x 0,1266% = €330.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Zevenhoven? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Zevenhoven nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Zevenhoven. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2023 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€324.0008,7%
2019€298.0005,7%
2018€282.0002,2%
2017€276.0002,6%
2016€269.0000,7%
2015€267.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Nieuwkoop.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-zevenhoven-2435

Woningtaxatie in Zevenhoven

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zevenhoven kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Zevenhoven komt gemiddeld uit rond de €275. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Zevenhoven die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2023 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2022. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2023 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2022 en wordt bepaald door feiten als: grootte, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zevenhoven. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2023 betaal je 0,1266% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zevenhoven. Een gemiddelde woning betaalt €409.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld op basis van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2022 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zevenhoven?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zevenhoven zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie