WOZ bezwaar Rheeze

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Rheeze? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hardenberg begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Rheeze 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In deze tabel geven we een indicatie van de verschillende woonlasten in Rheeze (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rheeze.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Hardenberg. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €266.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €266.000 x 0,1196% = €318.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Rheeze? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Rheeze ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Rheeze. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-rheeze-7794

Woningtaxatie in Rheeze

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Rheeze kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rheeze ligt zo rond de €190. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Rheeze die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk, Anerveen en Holtheme.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, oppervlakte, type woning, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Rheeze. In deze documenten lees je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rheeze. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €271.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend met behulp van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.hardenberg.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rheeze?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rheeze heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie