WOZ bezwaar De Moer

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in De Moer? Op deze website lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Loon op Zand calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde De Moer 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel verschaffen we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in De Moer (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1334%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€342
Totale woonlasten€950
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Moer.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Loon op Zand. De WOZ-waarde is vastgesteld op €266.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €266.000 x 0,1334% = €355.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in De Moer? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in De Moer werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket De Moer. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0005,5%
2019€256.0003,6%
2018€247.0001,2%
2017€244.0002,5%
2016€238.0001,3%
2015€235.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Loon op Zand.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-de-moer-5176

Woningtaxatie in De Moer

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ De Moer kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in De Moer ligt zo rond de €205. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in De Moer die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle en Elshout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in De Moer. In deze gemeentelijke beschikking vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1334% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Moer. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €360.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald met behulp van openbare data. De gemeente verwerkt factoren zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.loonopzand.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in De Moer?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in De Moer zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie