WOZ bezwaar Eefde

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Eefde? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Lochem calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Eefde 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel tref je een indicatie van de actuele woonlasten in Eefde waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€328.000
OZB-tarief woningen0,0862%
Gemiddeld betaalde OZB€282
Rioolheffing€325
Afvalstoffenheffing€298
Totale woonlasten€906
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eefde.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Lochem. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €256.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €256.000 x 0,0862% = €221.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Eefde? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Eefde nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Eefde. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€328.0008,3%
2019€303.0007,1%
2018€283.0004,4%
2017€271.0000,4%
2016€270.000-1,8%
2015€275.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Lochem.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-eefde-7211

Woningtaxatie in Eefde

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Eefde kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Eefde ligt zo rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eefde die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Rietmolen, Neede, Rekken, Beltrum en Eibergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: oppervlakte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Eefde. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0862% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eefde. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €282.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. kadastrale data. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.lochem.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Eefde?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Eefde kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie