WOZ bezwaar Rekken

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Rekken? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Berkelland maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Rekken 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder geven we een samenvatting van de actuele woonlasten in Rekken (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
Netnummer0545 (+31545)
Gemiddelde WOZ-waarde€246.000
OZB-tarief woningen0,1051%
Gemiddeld betaalde OZB€258
Rioolheffing€361
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€806
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rekken.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Berkelland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €253.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €253.000 x 0,1051% = €266.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Rekken? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Rekken precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Rekken. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€246.0007,0%
2019€230.0007,0%
2018€215.0005,9%
2017€203.0002,5%
2016€198.000-0,5%
2015€199.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Berkelland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-rekken-7157

Woningtaxatie in Rekken

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Rekken komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rekken ligt zo rond de €225. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Rekken die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Beltrum, Eibergen, Groenlo, Lievelde en Zieuwent.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: grootte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Rekken. In dit document check je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1051% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rekken. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €258.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand door middel van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopcijfers van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rekken?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Rekken maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie