WOZ bezwaar Kessel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Kessel? Op deze pagina geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Peel en Maas komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Kessel 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel check je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Kessel (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,0978%
Gemiddeld betaalde OZB€255
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€197
Totale woonlasten€741
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kessel.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Peel en Maas. De WOZ-waarde ligt op €252.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 252.000 x 0,0978% = €246.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kessel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kessel precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kessel. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningwaarde

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,5%
2019€246.0004,7%
2018€235.0003,1%
2017€228.0001,3%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Peel en Maas.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-kessel-5995

Woningtaxatie in Kessel

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Kessel komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Kessel ligt rond de €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In deze tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Kessel die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Maasbree, Baarlo, Helden, Egchel en Beringe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, type woning, bijgebouwen, ligging en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Kessel. Op dit aanslagbiljet check je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0978% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kessel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €255.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald door middel van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar zaken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.peelenmaas.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Kessel?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kessel kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie