WOZ bezwaar s-Heerenbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in s-Heerenbroek? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Kampen begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde s-Heerenbroek 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder tref je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in s-Heerenbroek van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€231.000
OZB-tarief woningen0,1358%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€126
Afvalstoffenheffing€259
Totale woonlasten€697
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in s-Heerenbroek.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Kampen. De WOZ-waarde bedraagt op €250.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €250.000 x 0,1358% = €340.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in s-Heerenbroek? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in s-Heerenbroek uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket s-Heerenbroek. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€231.0006,9%
2019€216.0006,9%
2018€202.0003,6%
2017€195.0001,6%
2016€192.0000,0%
2015€192.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Kampen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-s-heerenbroek-8275

Woningtaxatie in s-Heerenbroek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ s-Heerenbroek kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in s-Heerenbroek is ongeveer €230. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in s-Heerenbroek die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant en Marle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in s-Heerenbroek. In dit document tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1358% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Heerenbroek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €313.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald aan de hand van een speciaal model. De gemeente verwerkt factoren zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.kampen.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Heerenbroek?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Heerenbroek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie