WOZ bezwaar IJsselmuiden

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in IJsselmuiden? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Kampen begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde IJsselmuiden 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het onderstaande overzicht bekijk je een overview van de hedendaagse woonlasten in IJsselmuiden (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€231.000
OZB-tarief woningen0,1358%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€126
Afvalstoffenheffing€259
Totale woonlasten€697
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in IJsselmuiden.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Kampen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €249.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €249.000 x 0,1358% = €338.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in IJsselmuiden? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in IJsselmuiden uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket IJsselmuiden. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€231.0006,9%
2019€216.0006,9%
2018€202.0003,6%
2017€195.0001,6%
2016€192.0000,0%
2015€192.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kampen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-ijsselmuiden-8275

Woningtaxatie in IJsselmuiden

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ IJsselmuiden kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in IJsselmuiden ligt zo rond de €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in IJsselmuiden die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant, Marle en Welsum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: type woning, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in IJsselmuiden. In die rapportage lees je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1358% over de WOZ waarde aan OZB belasting in IJsselmuiden. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €313.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald door middel van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderdelen als: ligging, woonoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.kampen.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in IJsselmuiden?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de getoonde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in IJsselmuiden zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie