WOZ bezwaar Biddinghuizen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Biddinghuizen? Op deze website geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Dronten begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Biddinghuizen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel tref je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Biddinghuizen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
Netnummer0321 (+31321)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1463%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€131
Afvalstoffenheffing€264
Totale woonlasten€739
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Biddinghuizen.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Dronten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €247.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €247.000 x 0,1463% = €361.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Biddinghuizen? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Biddinghuizen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Biddinghuizen. Meestal is een DigiD account vereist. Deze documentatie is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,8%
2019€218.0005,8%
2018€206.0004,0%
2017€198.0003,1%
2016€192.0000,0%
2015€192.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Dronten.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-biddinghuizen-8256

Woningtaxatie in Biddinghuizen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Biddinghuizen kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Biddinghuizen ligt rond de €185. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Biddinghuizen die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Swifterbant, Marle, Welsum, Veessen en Vorchten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: type woning, grootte, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Biddinghuizen. In die rapportage tref je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1463% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Biddinghuizen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €343.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.dronten.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Biddinghuizen?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Biddinghuizen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie