WOZ bezwaar De Kwakel

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in De Kwakel? Op deze website bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Uithoorn maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde De Kwakel 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we duidelijke info over de recente woonlasten in De Kwakel waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,1028%
Gemiddeld betaalde OZB€318
Rioolheffing€244
Afvalstoffenheffing€279
Totale woonlasten€841
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Kwakel.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Uithoorn. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €260.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €260.000 x 0,1028% = €267.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in De Kwakel? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in De Kwakel nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket De Kwakel. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0009,5%
2019€283.0009,7%
2018€258.0007,5%
2017€240.0007,6%
2016€223.0000,9%
2015€221.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Uithoorn.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-de-kwakel-1424

Woningtaxatie in De Kwakel

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ De Kwakel kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in De Kwakel ligt zo rond de €185. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in De Kwakel die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Naarden, Bussum, Muiderberg, Muiden en Baambrugge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, grootte, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in De Kwakel. In deze gemeentelijke beschikking lees je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1028% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Kwakel. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €318.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van beschikbare data. Men kijkt naar onderdelen als: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.uithoorn.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in De Kwakel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in De Kwakel zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie