WOZ bezwaar Gronsveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Gronsveld? Op dit portaal bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Eijsden-Margraten raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Gronsveld 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht verstrekken we een overzicht met de actuele woonlasten in Gronsveld op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-krediet.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€931
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Gronsveld.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Eijsden-Margraten. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €259.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €259.000 x 0,1401% = €363.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Gronsveld? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Gronsveld aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Gronsveld. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0006,9%
2019€260.0005,7%
2018€246.0006,0%
2017€232.000-0,9%
2016€234.0001,7%
2015€230.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Eijsden-Margraten.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-gronsveld-6247

Woningtaxatie in Gronsveld

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Gronsveld kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Gronsveld komt gemiddeld uit rond de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Gronsveld die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Eijsden, Geulle, Bunde, Moorveld en Ulestraten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, grootte, bouwjaar, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Gronsveld. In deze documenten bekijk je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gronsveld. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €389.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar feiten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.eijsden-margraten.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gronsveld?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Gronsveld kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie