WOZ bezwaar Broekhuizen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Broekhuizen? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Horst aan de Maas calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Broekhuizen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel check je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Broekhuizen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens vind je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
Netnummer0522 (+31522)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1483%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€217
Afvalstoffenheffing€205
Totale woonlasten€813
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Broekhuizen.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €293.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €293.000 x 0,1483% = €435.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Broekhuizen? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Broekhuizen uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Broekhuizen. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0005,2%
2019€251.0003,7%
2018€242.0003,0%
2017€235.0001,7%
2016€231.0000,0%
2015€231.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Horst aan de Maas.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-broekhuizen-5872

Woningtaxatie in Broekhuizen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Broekhuizen kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Broekhuizen ligt om en nabij de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Broekhuizen die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray, Meerlo en Blitterswijck.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken als: grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Broekhuizen. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1483% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Broekhuizen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €391.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. De gemeente verwerkt zaken als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.horstaandemaas.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Broekhuizen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Broekhuizen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie