WOZ bezwaar Hollandscheveld

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Hollandscheveld? Op deze pagina geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hoogeveen maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hollandscheveld 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bieden we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Hollandscheveld (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gemiddelde WOZ-waarde€188.000
OZB-tarief woningen0,1641%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€742
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hollandscheveld.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Hoogeveen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €248.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €248.000 x 0,1641% = €407.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hollandscheveld? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hollandscheveld nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hollandscheveld. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€188.0005,6%
2019€178.0006,0%
2018€168.0003,1%
2017€163.0000,6%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hoogeveen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hollandscheveld-7926

Woningtaxatie in Hollandscheveld

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Hollandscheveld zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hollandscheveld ligt rond de €245. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hollandscheveld die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Kerkenveld, Linde, Nieuwlande, Geesbrug en Elim.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken als: type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hollandscheveld. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1641% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hollandscheveld. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €308.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van beschikbare data. Men kijkt naar onderdelen zoals: ligging, grondoppervlakte, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.hoogeveen.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hollandscheveld?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hollandscheveld kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie