WOZ bezwaar Oud-Beijerland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oud-Beijerland? Hier lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hoeksche Waard beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Oud-Beijerland 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het onderstaande overzicht vind je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Oud-Beijerland (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kun je ook verder lezen over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oud-Beijerland.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Hoeksche Waard. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €288.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €288.000 x 0,0942% = €271.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Oud-Beijerland? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Oud-Beijerland werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Oud-Beijerland. Meestal is een DigiD account vereist. Deze documentatie is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-oud-beijerland-3261

Woningtaxatie in Oud-Beijerland

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Oud-Beijerland kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Oud-Beijerland ligt zo rond de €215. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Oud-Beijerland die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, type woning, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Oud-Beijerland. In deze gemeentelijke beschikking tref je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oud-Beijerland. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €251.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald aan de hand van kadastrale data. Ze onderzoeken kenmerken zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Oud-Beijerland?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oud-Beijerland zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie