WOZ bezwaar Nieuweschoot

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nieuweschoot? Op deze website vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Heerenveen calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nieuweschoot 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder check je een overview van de huidige woonlasten in Nieuweschoot (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens tref je ook handige informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1328%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€831
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuweschoot.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Heerenveen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €276.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €276.000 x 0,1328% = €367.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuweschoot? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nieuweschoot precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Nieuweschoot. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningprijs

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.0005,0%
2018€200.0006,4%
2017€188.0002,7%
2016€183.0003,4%
2015€177.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heerenveen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nieuweschoot-8452

Woningtaxatie in Nieuweschoot

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Nieuweschoot kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nieuweschoot ligt rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Nieuweschoot die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Oudeschoot, Terband, Oude Willem, Wateren en Zorgvlied.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuweschoot. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1328% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuweschoot. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €302.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare data. Ze onderzoeken factoren zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.heerenveen.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuweschoot?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuweschoot maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie