WOZ bezwaar Sint Jansklooster

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Sint Jansklooster? Op deze pagina vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Steenwijkerland calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Sint Jansklooster 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder check je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Sint Jansklooster op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal lees je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sint Jansklooster.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Steenwijkerland. De WOZ-waarde bedraagt op €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,0981% = €264.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Sint Jansklooster? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Sint Jansklooster ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sint Jansklooster. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek marktprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Steenwijkerland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-sint-jansklooster-8326

Woningtaxatie in Sint Jansklooster

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Jansklooster kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Sint Jansklooster ligt rond de €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Sint Jansklooster die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Vollenhove, Schokland, Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Sint Jansklooster. Op dit aanslagbiljet tref je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Jansklooster. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €221.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze feiten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Jansklooster?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Jansklooster zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie