WOZ bezwaar Garminge

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Garminge? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Midden-Drenthe raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Garminge 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Garminge (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,1102%
Gemiddeld betaalde OZB€248
Rioolheffing€239
Afvalstoffenheffing€237
Totale woonlasten€724
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Garminge.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Midden-Drenthe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €287.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €287.000 x 0,1102% = €316.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Garminge? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Garminge aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Garminge. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer huizenprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0006,6%
2019€212.0005,0%
2018€202.0003,1%
2017€196.0001,0%
2016€194.0000,0%
2015€194.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Midden-Drenthe.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-garminge-9438

Woningtaxatie in Garminge

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Garminge kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Garminge ligt rond de €230. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Garminge die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Balinge, Mantinge, Bruntinge, Eursinge en Zwiggelte.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken zoals: bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Garminge. In die rapportage tref je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Garminge. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €248.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand door middel van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.middendrenthe.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Garminge?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Garminge kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie