WOZ bezwaar Maasdam

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Maasdam? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Hoeksche Waard begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Maasdam 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verschaffen we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Maasdam (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Maasdam.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Hoeksche Waard. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €236.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €236.000 x 0,0942% = €222.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Maasdam? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Maasdam precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Maasdam. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling woningprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-maasdam-3299

Woningtaxatie in Maasdam

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Maasdam kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Maasdam is ongeveer €200. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Maasdam die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas en Strijen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: bouwjaar, grootte, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Maasdam. In dit document check je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maasdam. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €251.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Maasdam?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Maasdam kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie