WOZ bezwaar Bemelen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Bemelen? Op dit portaal vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Eijsden-Margraten calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Bemelen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel tref je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Bemelen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€931
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bemelen.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Eijsden-Margraten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €266.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €266.000 x 0,1401% = €373.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Bemelen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Bemelen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Bemelen. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0006,9%
2019€260.0005,7%
2018€246.0006,0%
2017€232.000-0,9%
2016€234.0001,7%
2015€230.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Eijsden-Margraten.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-bemelen-6268

Woningtaxatie in Bemelen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Bemelen kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Bemelen is ongeveer €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Bemelen die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt, Mheer en Noorbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, bouwjaar, grootte, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Bemelen. In deze documenten bekijk je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bemelen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €389.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld door middel van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt kenmerken als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bemelen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bemelen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie