WOZ bezwaar Riel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Riel? Op deze website geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Goirle maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Riel 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder check je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Riel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,1319%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€831
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Riel.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Goirle. De WOZ-waarde bedraagt op €259.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €259.000 x 0,1319% = €342.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Riel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Riel uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Riel. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0006,9%
2019€276.0005,3%
2018€262.0003,1%
2017€254.0002,8%
2016€247.0001,2%
2015€244.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Goirle.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-riel-5133

Woningtaxatie in Riel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Riel zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Riel ligt om en nabij de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Riel die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Gilze, Hulten, Molenschot, Rijen en Castelre.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Riel. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1319% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Riel. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €389.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van objectieve criteria. Men kijkt naar zaken zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.goirle.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Riel?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Riel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie