WOZ bezwaar Geertruidenberg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Geertruidenberg? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Geertruidenberg calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Geertruidenberg 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder verstrekken we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Geertruidenberg op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina lees je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€240.000
OZB-tarief woningen0,1163%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€764
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Geertruidenberg.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Geertruidenberg. De WOZ-waarde is vastgesteld op €244.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 244.000 x 0,1163% = €284.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Geertruidenberg? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Geertruidenberg nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Geertruidenberg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Evalueer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€240.0006,7%
2019€225.0005,1%
2018€214.0003,9%
2017€206.0002,5%
2016€201.0001,5%
2015€198.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Geertruidenberg.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-geertruidenberg-4931

Woningtaxatie in Geertruidenberg

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Geertruidenberg kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Geertruidenberg bedraagt circa €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Geertruidenberg die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur en Alphen-Chaam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, type woning, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Geertruidenberg. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1163% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geertruidenberg. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €279.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van beschikbare data. Ze onderzoeken kenmerken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.geertruidenberg.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Geertruidenberg?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Geertruidenberg zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Raamsdonk
 • WOZ bezwaar Raamsdonksveer
 • Plaats een reactie