WOZ bezwaar Oosteind

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Oosteind? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Oosterhout raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Oosteind 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel geven we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Oosteind (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal bekijk je ook informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1049%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€769
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oosteind.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Oosterhout. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €233.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €233.000 x 0,1049% = €244.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Oosteind? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oosteind aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Oosteind. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0007,3%
2019€245.0006,5%
2018€230.0005,5%
2017€218.0002,3%
2016€213.0000,5%
2015€212.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oosterhout.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-oosteind-4909

Woningtaxatie in Oosteind

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Oosteind komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Oosteind ligt om en nabij de €195. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oosteind die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout, Klein Zundert en Chaam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, ligging, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Oosteind. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1049% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oosteind. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €275.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar kenmerken als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.oosterhout.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oosteind?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oosteind kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie