WOZ bezwaar Bornerbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Bornerbroek? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Almelo beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Bornerbroek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst bekijk je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Bornerbroek op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens lees je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Gemiddelde WOZ-waarde€183.000
OZB-tarief woningen0,1689%
Gemiddeld betaalde OZB€309
Rioolheffing€272
Afvalstoffenheffing€259
Totale woonlasten€839
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bornerbroek.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Almelo. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €266.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €266.000 x 0,1689% = €449.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Bornerbroek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Bornerbroek precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Bornerbroek. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit rapport is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€183.0008,9%
2019€168.0005,0%
2018€160.0003,9%
2017€154.0002,0%
2016€151.000-7,9%
2015€164.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Almelo.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-bornerbroek-7627

Woningtaxatie in Bornerbroek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Bornerbroek kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Bornerbroek ligt rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Bornerbroek die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hertme, Zenderen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen zoals: oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Bornerbroek. Op dit aanslagbiljet bekijk je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1689% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bornerbroek. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €309.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van objectieve criteria. De gemeente verwerkt kenmerken als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.almelo.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Bornerbroek?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bornerbroek zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie