WOZ bezwaar Beers

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Beers? Hier praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Cuijk beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Beers 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel geven we een kostenraming van de verschillende woonlasten in Beers waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Eveneens lees je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5437
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1493%
Gemiddeld betaalde OZB€349
Rioolheffing€163
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€700
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beers.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Cuijk. De WOZ-waarde bedraagt op €272.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €272.000 x 0,1493% = €406.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Beers? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Beers uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Beers. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0006,8%
2019€220.0003,8%
2018€212.0002,9%
2017€206.0003,0%
2016€200.000-2,0%
2015€204.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Cuijk.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-beers-5437

Woningtaxatie in Beers

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Beers kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Beers ligt rond de €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Beers die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sint Agatha, Vianen, Katwijk, Venhorst en De Mortel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken zoals: type woning, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Beers. In deze documenten staan de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1493% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beers. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €349.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld door middel van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.cuijk.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je tevens prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beers?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Beers zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie