WOZ bezwaar Sint Agatha

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sint Agatha? Hieronder vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Cuijk maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Sint Agatha 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een overview van de huidige woonlasten in Sint Agatha waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1493%
Gemiddeld betaalde OZB€349
Rioolheffing€163
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€700
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sint Agatha.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Cuijk. De WOZ-waarde bedraagt op €271.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €271.000 x 0,1493% = €405.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Sint Agatha? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Sint Agatha precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Sint Agatha. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Controle marktwaarde

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0006,8%
2019€220.0003,8%
2018€212.0002,9%
2017€206.0003,0%
2016€200.000-2,0%
2015€204.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Cuijk.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-sint-agatha-5435

Woningtaxatie in Sint Agatha

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Agatha zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Sint Agatha ligt rond de €200. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Sint Agatha die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Vianen, Katwijk, Venhorst, De Mortel en Elsendorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: type woning, bijgebouwen, ligging, oppervlakte, grootte, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Sint Agatha. In deze gemeentelijke beschikking tref je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1493% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Agatha. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €349.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.cuijk.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: type object, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Agatha?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Agatha kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie