WOZ bezwaar Schin op Geul

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Schin op Geul? Op dit portaal praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Valkenburg aan de Geul maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Schin op Geul 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande lijst verschaffen we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Schin op Geul van een meerpersoonshuishouden. Op deze website is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1613%
Gemiddeld betaalde OZB€370
Rioolheffing€352
Afvalstoffenheffing€149
Totale woonlasten€871
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Schin op Geul.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Valkenburg aan de Geul. De WOZ-waarde ligt op €282.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €282.000 x 0,1613% = €455.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Schin op Geul? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Schin op Geul nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Schin op Geul. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0006,5%
2019€216.0008,0%
2018€200.0002,0%
2017€196.000-1,0%
2016€198.0002,1%
2015€194.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-schin-op-geul-6305

Woningtaxatie in Schin op Geul

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Schin op Geul kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Schin op Geul komt gemiddeld uit rond de €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Schin op Geul die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Valkenburg, Lemiers, Vijlen, Elkenrade en Eys.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: type woning, bouwjaar, grootte, ligging, bijgebouwen, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Schin op Geul. In die rapportage staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1613% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schin op Geul. Een gemiddelde woning betaalt €370.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald d.m.v. verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.valkenburg.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schin op Geul?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Schin op Geul zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie