WOZ bezwaar Rheezerveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Rheezerveen? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hardenberg begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Rheezerveen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel vind je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Rheezerveen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rheezerveen.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Hardenberg. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,1196% = €322.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rheezerveen? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Rheezerveen ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Rheezerveen. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Ga na of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-rheezerveen-7797

Woningtaxatie in Rheezerveen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Rheezerveen zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rheezerveen ligt om en nabij de €230. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Rheezerveen die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Heemserveen, Diffelen, Rheeze, Hoogenweg en Venebrugge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: bouwjaar, ligging, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Rheezerveen. In deze aanslag vind je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rheezerveen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €271.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rheezerveen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rheezerveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie