WOZ bezwaar Uitgeest

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Uitgeest? Op dit portaal praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Uitgeest raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Uitgeest 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In deze tabel vind je een overzicht met de recente woonlasten in Uitgeest (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Gemiddelde WOZ-waarde€317.000
OZB-tarief woningen0,1263%
Gemiddeld betaalde OZB€399
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€311
Totale woonlasten€872
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Uitgeest.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Uitgeest. De WOZ-waarde ligt op €275.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €275.000 x 0,1263% = €347.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Uitgeest? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Uitgeest werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Uitgeest. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€317.0008,9%
2019€291.00011,9%
2018€260.0005,3%
2017€247.0002,9%
2016€240.0000,8%
2015€238.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Uitgeest.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-uitgeest-1911

Woningtaxatie in Uitgeest

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Uitgeest zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Uitgeest ligt rond de €260. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Uitgeest die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Castricum, Heiloo, Alkmaar, Texel en Den Helder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Uitgeest. In dit document staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1263% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Uitgeest. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €399.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt kenmerken als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.uitgeest.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Uitgeest?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Uitgeest zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie