WOZ bezwaar Geerdijk

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Geerdijk? Hieronder vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Twenterand beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Geerdijk 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder geven we een kostenraming van de recente woonlasten in Geerdijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1539%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€780
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Geerdijk.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Twenterand. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €289.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €289.000 x 0,1539% = €445.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Geerdijk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Geerdijk uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Geerdijk. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,3%
2019€219.0006,3%
2018€206.0003,5%
2017€199.0001,5%
2016€196.000-1,0%
2015€198.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Twenterand.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-geerdijk-7686

Woningtaxatie in Geerdijk

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Geerdijk kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Geerdijk ligt zo rond de €235. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Geerdijk die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen, Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, type woning, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Geerdijk. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1539% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geerdijk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €360.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.twenterand.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Geerdijk?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Geerdijk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie