WOZ bezwaar Okkenbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Okkenbroek? Op dit portaal geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Deventer calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Okkenbroek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder tref je een kostenraming van de actuele woonlasten in Okkenbroek waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast tref je ook handige informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,14%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€779
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Okkenbroek.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Deventer. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €236.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €236.000 x 0,14% = €330.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Okkenbroek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Okkenbroek aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Okkenbroek. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0008,7%
2019€206.0006,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.000-1,1%
2015€185.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Deventer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-okkenbroek-7435

Woningtaxatie in Okkenbroek

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Okkenbroek kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Okkenbroek bedraagt circa €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Okkenbroek die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Lettele, Schalkhaar, Diepenveen, Colmschate en Empe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bouwjaar, type woning, grootte, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Okkenbroek. In die rapportage bekijk je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,14% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Okkenbroek. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €313.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt kenmerken als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.deventer.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Okkenbroek?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Okkenbroek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie