WOZ bezwaar Velden

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Velden? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Venlo maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Velden 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel check je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Velden van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€214.000
OZB-tarief woningen0,1852%
Gemiddeld betaalde OZB€395
Rioolheffing€155
Afvalstoffenheffing€252
Totale woonlasten€802
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Velden.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Venlo. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €296.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €296.000 x 0,1852% = €548.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Velden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Velden uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Velden. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€214.0008,1%
2019€198.0004,8%
2018€189.0005,0%
2017€180.0001,7%
2016€177.0004,1%
2015€170.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Venlo.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-velden-5941

Woningtaxatie in Velden

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Velden kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Velden ligt rond de €230. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Velden die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Steyl, Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Swolgen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: bouwjaar, grootte, bijgebouwen, type woning, ligging, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Velden. Op dit aanslagbiljet lees je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1852% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Velden. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €395.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar onderdelen zoals: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.venlo.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je tevens prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Velden?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Velden kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie