WOZ bezwaar Warmenhuizen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Warmenhuizen? Op deze website bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Schagen calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Warmenhuizen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder check je een samenvatting van de actuele woonlasten in Warmenhuizen op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
Netnummer0224 (+31224)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1276%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€160
Afvalstoffenheffing€323
Totale woonlasten€812
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Warmenhuizen.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Schagen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €295.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €295.000 x 0,1276% = €376.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Warmenhuizen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Warmenhuizen werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Warmenhuizen. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0007,1%
2019€241.0004,3%
2018€231.0002,7%
2017€225.0002,3%
2016€220.0001,9%
2015€216.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Schagen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-warmenhuizen-1749

Woningtaxatie in Warmenhuizen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Warmenhuizen kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Warmenhuizen ligt rond de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Warmenhuizen die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten, Waarland en Zijdewind.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken als: type woning, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Warmenhuizen. In dit document check je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1276% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Warmenhuizen. Een gemiddelde woning betaalt €329.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand door middel van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.schagen.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Warmenhuizen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Warmenhuizen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie