WOZ bezwaar Oostvoorne

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oostvoorne? Hieronder kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Westvoorne calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Oostvoorne 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht bekijk je een indicatie van de huidige woonlasten in Oostvoorne op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€366.000
OZB-tarief woningen0,0975%
Gemiddeld betaalde OZB€357
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€978
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oostvoorne.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Westvoorne. De WOZ-waarde ligt op €270.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €270.000 x 0,0975% = €263.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Oostvoorne? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oostvoorne werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oostvoorne. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€366.0009,6%
2019€334.0007,7%
2018€310.0003,7%
2017€299.0002,4%
2016€292.0000,7%
2015€290.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Westvoorne.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-oostvoorne-3233

Woningtaxatie in Oostvoorne

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Oostvoorne komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Oostvoorne bedraagt circa €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In deze tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Oostvoorne die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Vierpolders, Oudenhoorn, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oostvoorne. In dit document bekijk je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0975% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oostvoorne. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €357.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van objectieve criteria. Ze onderzoeken onderwerpen als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.westvoorne.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oostvoorne?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Oostvoorne zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie