WOZ bezwaar Egmond-Binnen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Egmond-Binnen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Bergen Noord-Holland raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Egmond-Binnen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande lijst tref je een samenvatting van de recente woonlasten in Egmond-Binnen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€440.000
OZB-tarief woningen0,0899%
Gemiddeld betaalde OZB€395
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€350
Totale woonlasten€1010
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Egmond-Binnen.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Bergen Noord-Holland. De WOZ-waarde bedraagt op €274.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €274.000 x 0,0899% = €246.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Egmond-Binnen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Egmond-Binnen uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Egmond-Binnen. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€440.0009,2%
2019€403.0007,8%
2018€374.0005,4%
2017€355.0002,3%
2016€347.0000,3%
2015€346.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Bergen Noord-Holland.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-egmond-binnen-1935

Woningtaxatie in Egmond-Binnen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Egmond-Binnen kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Egmond-Binnen ligt om en nabij de €205. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Egmond-Binnen die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen en Groet.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Egmond-Binnen. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0899% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Egmond-Binnen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €395.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze thema’s zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.bergen-nh.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook koopsommen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Egmond-Binnen?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Egmond-Binnen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie