WOZ bezwaar Zuidlaarderveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zuidlaarderveen? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Tynaarlo beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Zuidlaarderveen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel vind je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Zuidlaarderveen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1069%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€166
Afvalstoffenheffing€177
Totale woonlasten€647
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zuidlaarderveen.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Tynaarlo. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €251.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €251.000 x 0,1069% = €268.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Zuidlaarderveen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Zuidlaarderveen aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Zuidlaarderveen. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,6%
2019€270.0005,5%
2018€256.0004,9%
2017€244.0003,0%
2016€237.0001,3%
2015€234.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Tynaarlo.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-zuidlaarderveen-9474

Woningtaxatie in Zuidlaarderveen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zuidlaarderveen kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Zuidlaarderveen ligt zo rond de €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Zuidlaarderveen die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in De Groeve, Zuidlaren, Schipborg, Annen en Anloo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: type woning, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zuidlaarderveen. Op dit aanslagbiljet bekijk je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1069% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zuidlaarderveen. Een gemiddelde woning betaalt €304.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald d.m.v. verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: ligging, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.tynaarlo.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zuidlaarderveen?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zuidlaarderveen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie