WOZ bezwaar Venebrugge

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Venebrugge? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Hardenberg maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Venebrugge 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verschaffen we duidelijke info over de huidige woonlasten in Venebrugge van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Venebrugge.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hardenberg. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €264.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €264.000 x 0,1196% = €316.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Venebrugge? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Venebrugge ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Venebrugge. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningprijs

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-venebrugge-7792

Woningtaxatie in Venebrugge

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Venebrugge kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Venebrugge bedraagt circa €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Venebrugge die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Radewijk, Anerveen, Holtheme, Den Velde en Anevelde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: oppervlakte, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Venebrugge. In deze aanslag check je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Venebrugge. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €271.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van openbare data. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: plek van de woning, grondoppervlakte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Venebrugge?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Venebrugge kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie