WOZ bezwaar Holtheme

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Holtheme? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hardenberg raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Holtheme 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel bieden we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Holtheme van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Holtheme.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hardenberg. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €261.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,1196% = €312.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Holtheme? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Holtheme ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Holtheme. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-holtheme-7787

Woningtaxatie in Holtheme

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Holtheme komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Holtheme ligt zo rond de €250. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Holtheme die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Den Velde, Anevelde, Ane, Gramsbergen en De Krim.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: ligging, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Holtheme. In deze documenten check je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Holtheme. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €271.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. kadastrale data. Men kijkt naar factoren als: waar staat de woning, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je bij de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Holtheme?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Holtheme maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie