test123

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht? Op dit portaal vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Ouder-Amstel komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Amsterdam-Duivendrecht 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht verschaffen we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Amsterdam-Duivendrecht (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€434.000
OZB-tarief woningen0,0693%
Gemiddeld betaalde OZB€300
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€844
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Amsterdam-Duivendrecht.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Ouder-Amstel. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €230.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €230.000 x 0,0693% = €159.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Amsterdam-Duivendrecht uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Amsterdam-Duivendrecht. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€434.00010,2%
2019€394.0009,7%
2018€359.00014,7%
2017€313.0004,3%
2016€300.0001,0%
2015€297.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Ouder-Amstel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-amsterdam-duivendrecht-1114

Woningtaxatie in Amsterdam-Duivendrecht

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Amsterdam-Duivendrecht kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Amsterdam-Duivendrecht ligt rond de €250. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Amsterdam-Duivendrecht die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens en Toornwerd.

ABCDE

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: bijgebouwen, oppervlakte, type woning, grootte, ligging, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Amsterdam-Duivendrecht. In dit document tref je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0693% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Amsterdam-Duivendrecht. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €300.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderwerpen als: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.ouder-amstel.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Amsterdam-Duivendrecht kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

MakelaarskantoorStraatnaamPostcode