WOZ bezwaar Ouder-Amstel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Ouder-Amstel? Op deze website praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Ouder-Amstel beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Ouder-Amstel 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder geven we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Ouder-Amstel op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€434.000
OZB-tarief woningen0,0693%
Gemiddeld betaalde OZB€300
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€844
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ouder-Amstel.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Ouder-Amstel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €231.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €231.000 x 0,0693% = €160.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Ouder-Amstel? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Ouder-Amstel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Ouder-Amstel. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle marktwaarde

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€434.00010,2%
2019€394.0009,7%
2018€359.00014,7%
2017€313.0004,3%
2016€300.0001,0%
2015€297.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Ouder-Amstel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ouder-amstel-1191

Woningtaxatie in Ouder-Amstel

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Ouder-Amstel kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Ouder-Amstel ligt rond de €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Ouder-Amstel die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer en Diemen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: type woning, grootte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Ouder-Amstel. In deze gemeentelijke beschikking vind je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0693% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ouder-Amstel. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €300.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt thema’s als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.ouder-amstel.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, type object, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Ouder-Amstel?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ouder-Amstel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Amsterdam-Duivendrecht
 • WOZ bezwaar Duivendrecht
 • WOZ bezwaar Ouderkerk aan de Amstel
 • Plaats een reactie