WOZ bezwaar Amsterdam-Duivendrecht

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht? Hieronder geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Ouder-Amstel komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Amsterdam-Duivendrecht 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel verschaffen we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Amsterdam-Duivendrecht op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€434.000
OZB-tarief woningen0,0693%
Gemiddeld betaalde OZB€300
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€844
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Amsterdam-Duivendrecht.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Ouder-Amstel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €230.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €230.000 x 0,0693% = €159.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Amsterdam-Duivendrecht aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Amsterdam-Duivendrecht. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€434.00010,2%
2019€394.0009,7%
2018€359.00014,7%
2017€313.0004,3%
2016€300.0001,0%
2015€297.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Ouder-Amstel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-amsterdam-duivendrecht-1114

Woningtaxatie in Amsterdam-Duivendrecht

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Amsterdam-Duivendrecht kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Amsterdam-Duivendrecht ligt rond de €215. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Amsterdam-Duivendrecht die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens en Toornwerd.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Amsterdam-Duivendrecht. In deze aanslag check je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0693% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Amsterdam-Duivendrecht. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €300.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van kadastrale data. Ze onderzoeken kenmerken zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.ouder-amstel.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Amsterdam-Duivendrecht?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Amsterdam-Duivendrecht kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie