WOZ bezwaar Breskens

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Breskens? Op deze pagina praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Sluis maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Breskens 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de volgende tabel check je een kostenraming van de huidige woonlasten in Breskens (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Breskens.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Sluis. De WOZ-waarde is vastgesteld op €273.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 273.000 x 0,104% = €284.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Breskens? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Breskens uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Breskens. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Evalueer of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Sluis.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-breskens-4510

Woningtaxatie in Breskens

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Breskens kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Breskens komt gemiddeld uit rond de €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Breskens die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Nieuwvliet, Groede, Oostburg, Geersdijk en Kamperland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken als: type woning, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Breskens. In deze gemeentelijke beschikking tref je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breskens. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €228.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken aspecten zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Breskens?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Breskens kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie