WOZ bezwaar Oud Zuilen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oud Zuilen? Op deze website kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Stichtse Vecht raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Oud Zuilen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder bieden we een samenvatting van de recente woonlasten in Oud Zuilen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1035%
Gemiddeld betaalde OZB€361
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€876
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oud Zuilen.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €256.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €256.000 x 0,1035% = €265.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Oud Zuilen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Oud Zuilen aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oud Zuilen. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0007,0%
2019€327.0009,4%
2018€299.00010,7%
2017€270.0001,1%
2016€267.0002,3%
2015€261.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Stichtse Vecht.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oud-zuilen-3611

Woningtaxatie in Oud Zuilen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Oud Zuilen kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Oud Zuilen ligt zo rond de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Oud Zuilen die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Maarssen, Harmelen, Zegveld, Kamerik en Hekendorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, type woning, ligging, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oud Zuilen. In deze gemeentelijke beschikking vind je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1035% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oud Zuilen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €361.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend met behulp van kadastrale data. Men kijkt naar feiten als: waar staat de woning, de oppervlakte, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.stichtsevecht.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oud Zuilen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oud Zuilen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie